Aasta ajakirjaniku tiitli pälvis Pille Ivask23. detsember 2022

“Tugev ja mitmekülgne ajakirjanik, kes kannab kogu toimetuses olulist rolli”. Sellise iseloomustusega pälvis tänavuse aasta parima ajakirjaniku tiitli Pille Ivask. Kuulutaja viis temaga läbi intervjuu ning uuris, kas tunnustus tuli ka üllatusena.

Töötad Äripäeva toimetuses alates 2018. aasta keskpaigast. Mida tegid enne seda? Räägi endast lähemalt.

Tegelikult olen ma Äripäevaga seotud olnud kauem. Käisin siin ülikooli ajal ka praktikal ning jäin seejärel kaasautoriks, olin õhtuti börsitoimetuse turujälgija, aga kirjutasin ka kasulikke lugusid, millest meenub näiteks “Kuidas rajada tehisveekogu”.

Magistris õppisin politoloogiat, seejärel proovisin ametit teises valdkonnas, ärikonsultatsioonides, aga süda kutsus ajakirjanduse juurde. Ja nii ma Äripäeva kontorisse taas jõudsingi.

Kuidas tundsid end, kui Sinu nimi parima ajakirjaniku tiitli juures välja hõigati? Kas see tuli üllatusena?

Ma olin neljandat aastat jutti nominent ja lootus see tiitel saada oli tegelikult täiesti kadunud :) Niisiis olin ma väga üllatunud, kui mu nimi välja hõigati, ei osanud õieti kuidagi reageeridagi. Meil on head ja tugevad ajakirjanikud ja igaüks vääriks seda tiitlit. Kõlab ehk imalalt, aga ma tõesti arvan nii.

Olid nomineeritud ka aasta olemusloo kategoorias ning võitsid ka aasta parima börsiloo kirjutaja tiitli. Millise enda kirjutatud loo üle tunned Sa ise kõige suuremat uhkust?

Kas sel aastal või üleüldse? Kui sel aastal, siis kõige huvitavam oli minu jaoks teha ilmselt krüptolugu, sest käisin üritusel undercover kohal. Kui üleüldse, siis on seni enim korda läinud ERIAL-i, Investoriteliidu ja töökiusu lood. Need jäävad eelmistesse aastatesse.

Millised on Sinu arvates head ajakirjanikku iseloomustavad jooned?

Uudishimulikkus, avatus, hea suhtlemisoskus ja võime lahtiste silmadega ringi käia.

Kuidas iseloomustaksid elu Äripäeva toimetuses?

Töine, tegus ja lõbus.